Imádom a gombát és a csirke alsó combokat, így ma, ezt a kettőt párosítottam össze. Lássuk hogy készítem én....
Hozzávalók 2 személyre:
- 6 db csirke alsó comb
- 8 db csiperkegomba
- 50 gramm vaj
- 1 fej vöröshagyma
- só, bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 szál rozmaring
- 2 dl víz
- 1 dl tejszín
- 1 dl fehérbor
- kevés liszt
A tésztához:
- 250 gramm kagylótészta
- 2 ek. medvehagyma krém
Elkészítés:
A csirkecombokról lehúztam a bőrt, sóztam, borsoztam, majd egyesével lisztbe forgattam és a felforrósított vajon, minden oldalukat szép pirosra sütöttem.
A visszamaradt vajban megpároltam az apró kockákra vágott hagymát, majd hozzáadtam a vastagabb szeletekre vágott gombát, préselt fokhagymát, rozmaringot, apróra vágott petrezselyemzöldet, egy kis borsot, megsóztam és fedő alatt pár percig, míg a gomba össze nem esett, sütöttem. Visszatettem a csirkecombokat a gombás szaftba, öntöttem rá 2 dl vizet és fedő alatt tovább pároltam. Amikor a vizet elfőtte, hozzáöntöttem a bort és készre főztem. A végén belekevertem a tejszínt is és összeforraltam.
A tésztát bő, sós vízben puhára főztem, majd amikor elkészült, összekevertem a felforrósított medvehagyma krémmel. A kettőt együtt tálaltam.
A tésztát bő, sós vízben puhára főztem, majd amikor elkészült, összekevertem a felforrósított medvehagyma krémmel. A kettőt együtt tálaltam.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése