Szeretitek? Én nagyon..... Bár családom férfitagjai nem rajongnak érte....Megkérdeztem tőlük, hogy miért, de egy épkézláb magyarázatot sem tudtak adni! Nem értem a pasikat, és még mi nők vagyunk a bonyolultak! :)
Annyira egyszerű étek ez, hogy gondolkodtam rajta egyáltalán feltegyem-e.... Aztán eszembe jutott első ismerkedésem a sütés-főzéssel, és úgy gondoltam miért ne? Hiszen attól, hogy valami nem túl bonyolult és nem is túl mutatós, még lehet isten és laktató! A tojásos galuska épp ilyen.....
Annyira egyszerű étek ez, hogy gondolkodtam rajta egyáltalán feltegyem-e.... Aztán eszembe jutott első ismerkedésem a sütés-főzéssel, és úgy gondoltam miért ne? Hiszen attól, hogy valami nem túl bonyolult és nem is túl mutatós, még lehet isten és laktató! A tojásos galuska épp ilyen.....
Hozzávalók 2 személyre:
- 2 egész tojás
- só
- 3 dl víz
- liszt (kb. 300 gramm)
- 4 egész tojás a kifőtt galuskákra
Elkészítés:
Első lépés, hogy fel kell tennünk a vizet forrni. 3-4 liter víz, 2 tk só, pici olaj, hogy a galuskák ne ragadjanak össze.
A tojásokat megsóztam, egy villával felvertem, hozzáöntöttem a vizet és annyi lisztet, hogy galuska sűrűségű legyen. Hát ezt most nem mért le, de kb. 300 gramm. Épp csak össze kell keverni, nem szabad simává dolgozni, mert a nokedli ragacsossá válik.....
Bő, sós vízbe szaggattam és újraforrástól számítva 1-2 perc múlva leszűrtem. Kicsit leöblítettem vízzel, majd 1 ek olajjal összekevertem. Egy serpenyőbe olajat öntöttem, hozzáadtam a nokedlit, felforrósítottam és a felvert tojásokkal addig sütöttem míg a tojások szépen megszilárdultak rajta.
Friss, ecetes fejes salátával tálaltam.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése